Terapie individuala copii si adolescenti

Cred că psihoterapia copiilor și adolescenților le poate schimba viața, ajutându-i să facă față dificultăților cu care se confruntă la momentul respectiv, să-i învețe abilități de coping importante, pe care le pot păstra și folosi pe tot parcursul vieții. 

 

Ce se întâmplă in cabinet?

In general, prima întâlnire din cadrul cabinetului, va fi împreună cu părinții pentru o ședință de anamneză. Scopul principal al acestei întâlniri este obținerea a cât mai multe informații, într-o formă narativă, succesivă a propriilor percepții, emoții, motive și interpretări în legătura cu copilul dvs., dar și a relației cu acesta. Mă interesează ce gândiți și simțiți dvs. ca părinți, în legătura cu copilul și cum priviți relația dvs. cu acesta, precum și dificultățile cu care se confruntă copilul în momentul de față. 

 

Urmează apoi trei ședințe individuale cu copilul, în care voi pune accent pe crearea alianței terapeutice, cunoașterea realității copilului, identificarea resurselor de care dispune, corectarea percepțiile eronate pe care copilul le poate avea în privința tratamentului, precum și lămurirea termenului de confidențialitate și a limitelor ei. 

Ulterior acestor întâlniri, dacă va fi necesar, se vor putea trasa obiectivele terapiei individuale. Trebuie să avem în vedere că adolescenții și copiii nu pot fi tratați în mod izolat, deoarece întotdeauna se întorc acasă, unde dependența lor de adulții din viața lor este mare. Astfel, demararea unui program individual de psihoterapie implică suportul părinților, în stabilirea unui parteneriat de lucru cooperativ cu părinții, în care se consideră că rolul adulților este de a se uni, pentru a începe să se ocupe de dificultățile pe care copiii le întâmpină, fiind prea mici pentru a le rezolva singuri.

Terapie&JOC__web01_mood.jpg