Cum pot beneficia copiii de mindfulness

November 24, 2018

 

 Mindfulness a devenit un topic destul de popular in zilele noastre dar, ce inseamna si cum pot beneficia copiii de mindfulness?
In traducere libera, mindfulness inseamna a fi constienti de ce se intampla in prezent, nu de a ne goli in mod intentionat mintea de ganduri, ci mai degraba, de a da voie gandurilor si emotiilor sa apara, fara a le judeca sau fara a deveni prea “intimi” cu ele. A deveni un observator! 

 

De ce ar trebui sa ne invatam copiii sa practice mindfulness? Pentru ca in zilele noastre, copiii sunt stresati: ar putea sa simta presiune la scoala, presiune din activitatile extrascolare si uneori chiar din interiorul familiei. Cred ca e important sa invete inca de acum, cum anume pot gestiona eficient stresul si cum pot aduce un echilibru sanatos in viata lor.

Mindfulness ii poate ajuta pe copiii care au dificultati in a se autoregla, nu isi pot gestiona eficient emotiile, sau care doresc sa isi imbunatateasca atentia. A fi capabili sa se calmeze si sa devina constienti de ce se intampla in jurul lor, reprezinta un real ajutor pentru ei si mintea lor. 

 


Si pentru ca de cele mai multe ori copiii invata vazand ce fac adultii in propria lor viata, va invit sa incepeti propria practica de meditatie. Puteti incepe cu exercitii usoare de respiratie, pentru ca mai apoi sa va duceti focusul atentiei pe senzatiile prezente in corp: fie ca ne plimbam, fie ca mancam sau adoptam pozita clasica de meditatie! Si daca incepeti sa practicati, incepeti sa le povestiti si copiilor 😉

 

Va recomand Sitting still like a frog - o colectie audio de exercitii minunate pentru copii si parinti, in limba engleza. Inca nu am identificat resurse gratuite in limba romana, dar mai insist in cautari 😉

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Nemiscati, ca o broasca! Exercitiu pentu copii (5 si 8 ani)

March 28, 2019

Recomandare de carte - 'Cum ii ajutam pe copii sa faca fata traumelor'

March 25, 2019

Cum putem ajuta copiii in situatii de divort sau separare a parintilor

November 24, 2018

1/1
Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Cabinet de psihoterapie Ramona Ciobota.